Natuurlijk zijn de meesten van ons gewoon goede chauffeurs. Maar een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Daarom moet je je auto altijd verplicht voor wettelijke aansprakelijkheid verzekeren. Dat betekent dat als je aansprakelijk bent voor schade, de tegenpartij zijn of haar schade krijgt vergoed. Je kunt je ook verzekeren tegen schade die jij niet op een tegenpartij kunt verhalen. Er zijn verschillende dekkingsmogelijkheden, zoals WA+ en WA-casco . Bij WA+ wordt bijvoorbeeld het vervangen van een voorruit vergoed. WA-casco dekt de schade aan je eigen auto in het geval jij daarvoor aansprakelijk bent.

Ook kun je een inzittendenverzekering afsluiten, waarmee je je beschermt tegen eventuele claims van je passagiers als zij onverhoopt met kosten worden geconfronteerd als zij bij je in de auto zitten en jij voor de schade aansprakelijk bent.

Er zijn veel mogelijkheden om je auto te verzekeren. In sommige gevallen wil een verzekeringsmaatschappij dat je auto van een bepaald type alarm is voorzien. Ik help je graag bij het kiezen van de juiste verzekering.